3.1.2017

Saunomista Pohjois-Koreassa ja muita uskomattomia #matkastooreja

Matkamessujen #matkastoori-kilpailuun on tullut mukava määrä mielenkiintoisia reissutarinoita.  Meille suomalaisille tuntuu tapahtuvan reissatessa. Tässä muutamia esimerkkejä:

Pieni pyöräretki

 

Ananas ja apina

 

Vitsikäs lentokapteeni Mallorcalla

Matkatoimisto Keihäsmatkat toi seuramatkailun jokaisen suomalaisen ulottuville ja olinhan niillä paljon puhutuilla ”seiväsmatkoilla” minäkin. Muistan 1960-luvun loppupuolelta varsin riemastuttavan tapauksen. Olimme lähteneet Helsingistä kohden Mallorcaa ja koneen kapteeni esittäytyi: — Hyvää päivää hyvät matkustajat. Lentokapteeni Markus Suominen miehistöineen toivottaa teidät tervetulleeksi Matkatoimisto Keihäsmatkojen lomalennolle AY 2113. Olemme nousseet ilmaan Helsingistä ja kohteemme on Espanjalle kuuluva Palma de Mallorca. Lentosää on tällä hetkellä melko suotuisa. Matka-aika kohteeseen on 3 tuntia 50 minuuttia, edellyttäen, että löydämme niin pienen saaren. Kone, jossa istutte, on Finnairin DC-8-62 ja siihen mahtuu 262 matkustajaa. Lennämme nyt 10200 metrin korkeudessa ja matkanopeutemme on noin 900 kilometriä tunnissa. Koneen ulkopuolella on pakkasta 55 astetta, mutta perillä meitä odottaa lähes 30 asteen helle. Moni teistä on varmaan ensimmäistä kertaa näin suuressa koneessa ja minun on tunnustettava, etten minäkään ole aikaisemmin istunut näin ison koneen ohjaamossa. Mutta, älkää pelästykö, tästä konetyypistä on olemassa erittäin hyvä käsikirja, tosin se on englanninkielinen, mutta olen minä koulussa lukenut vähän sitäkin. Tarkoitukseni oli kertoa teille pari hauskaa tapausta matkoiltani, mutta palataan niihin myöhemmin. Nyt minun on ihan pakko tarkistaa, että muistin ottaa käsikirjan salkkuuni. No, löysimme ihan oikean saaren, laskeuduimme lähes aikataulun mukaisesti Palman lentokentälle ja suomalaiskansalliseen tapaan taputimme käsiämme. Joku luonnehti koneen kapteenia hyväksi jätkäksi ja minä olin hänen kanssaan samaa miestä.

 

 Saunomista Pohjois-Koreassa

Tositarina Pohjois-Korean reissulta. Olin reissulla Pjongjangissa ja yllättäen Yanggakdo -hotellin (mainostettiin 5 tähden hotellina) kylpyosastolla löytyi SAUNA! Eikä mikä tahansa sauna vaan kaiken lisäksi HARVIAN kiukaalla! Noh, menin löylyihin, mutta en löytänyt mistään löylykippoa. Samaan aikaan lauteille istui venäläinen saunoja ja koska myös venäjällä on saunakulttuuria, yhdessä ihmettelimme miten saamme löylyt? Viimein astelin suihkun puolelle, josta löysin kauhan ja kipon. Täytin sen vedellä ja heitettiinkin kunnon löylyt. Ei kuitenkaan mennyt aikaakaan kun saunan ovi avautui ja sisään asteli raivopäinen pohjoiskorealainen mies musta puku päällään ja solmio kaulassaan. Hän osoitteli kiuasta ja huuusi koreaksi – emme ymmärtäneet sanaakaan – jolloin vain levittelimme ihmeissämme käsiämme. Mies poistui, mutta ei mennyt aikaakaan kun saunaan asteli miehen kanssa oma oppaani ja tulkkini Miss Kim punaisessa jakkupuvussaan. Siinä munasillamme seurasimme näytelmää äimistyneinä, kunnes Miss Kim tulkkasi miehen hörinöitä: ”Suuri vaara! Hotelli pimenee! Sähköt katkeavat! Blackout!” Ettekö näe kiuaskivien alla olevia hehkuvia SÄHKÖJOHTOJA!” Rupesimme venäläisen kanssa nauramaan, kunnes sanoin: ”Tulen Suomesta. Ja mitä kiukaassa lukee? Made In Finland! Tiedän siis miten kiuasta käytetään. Kyllä vettä pitää heittää kiukaalle!” Opas kiivastui: ”Ei missään nimessä”, ja nappasi vesisaavin mukaansa. Kun pöly hukan laskeutui, kävin hakemassa saavin takaisin ja heitimme kaiken veden kerralla. Tämä johti siihen, että saimme pysyvän porttikiellon saunaosastolle sekä kirjallisen varoituksen hotellin johtajalta. Hotellin respassa on telefaxi. Tässä olisikin hyvä idea Harvialle lähettää sinne kiukaan käyttöohjeet…

 

Olethan jo osallistunut kilpailuun? Aikaa on 15.1 asti.

Matkamessut ja Arman Alizad haastavat sinut kertomaan #MATKASTOORI:si. Haluamme kuulla päräyttävimmät tarinat ja hurjimmat reissumuistot joko tekstin muodossa tai kuvaamalla lyhyt video Instagramiin häsällä #matkastoori ja tägäämalla @MatkaTravelFair. Voittajat valitaan Matkamessuilla järjestettävässä finaalissa. Pääpalkinto on 3000 euron arvoinen unelmaloma. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Apollomatkat. Mukana myös Matkavekka ja Touring Cars.

Katso kilpailun säännöt ja palkinnot  täältä.

 

osta cialista